RW Uitgeverij

RW Uitgeverij is de Nederlandse tak van RW Edizioni, een Italiaanse uitgever die gevestigd is in Novara. De naam RW is geïnspireerd door het Egyptische symbool voor Leeuw, wat in het Latijn RW is.

De doelstelling van RW is vertalingen te brengen van comics en beeldromans, in hoofdzaak van DC. In (bijna) alle gevallen zijn dit coproducties met RW Edizioni, het moederbedrijf van RW Nederland. De uitgaven verschijnen óf in paperback óf in hardcover formaat.

RW Uitgeverij bestaat uit een kleine groep mensen. Fabrizio Savorani stuurt vanuit Italië alle projecten aan die vertaald zullen worden in het Nederlands.De mensen die aan die vertalingen werken zullen voor de bekenden met de Nederlandstalige comics geen vreemden zijn. Olav Beemer en Peter de Bruin hebben sinds hun werk voor Juniorpress vertalingen geleverd voor vele andere uitgaven. Mede door hun ervaring en professionaliteit kan worden gerekend op een constante stroom van uitgaven en behoud van continuïteit in de lopende reeksen. Zij worden bijgestaan door een aantal andere door de wol geverfde vertalers, te weten Hans Pols, Natasja van Loon, Tonio

van Vugt en Ger Apeldoorn. De website en Facebook-pagina worden hier in Nederland bijgehouden en bijgewerkt door Bernard Koops, jarenlange fan van comics.

Op beurzen in Nederland en België – met name de Stripdagen, F.A.C.T.S. en Stripfestival Breda – zal het hierboven genoemde team geregeld achter de stand plaatsnemen.

Contact opnemen?