Ten eerste: RW Uitgeverij gaat er niet mee stoppen. Begrijpelijkerwijs deed het gerucht de ronde dat er geen nieuwe uitgaven meer zullen verschijnen, maar dat is pertinent niet waar.

Ten tweede: RW Uitgeverij is met recht herboren. Na diverse interne reorganisaties op redactioneel vlak in de afgelopen jaren is nu een solide fundament gesmeed voor een duurzaam vervolg van de uitgaven van RW in Noord-Europa (Nederland/Vlaanderen, Denemarken en Finland). Daarnaast is DC zelf meer betrokken bij het uitgavebeleid, wat ons direct bij het derde punt brengt.

In het nieuwe publicatieprogramma staan de superheldenseries van DC’s Rebirth centraal. Via distributeurs zijn recent al enkele titels aangekondigd en meer details zullen in de komende periode worden bekendgemaakt. Daarnaast zullen nieuwe delen verschijnen van de Vertigo-series Fables, The Sandman en Preacher.

De uitgeverij zal zich focussen op voornoemde titels, maar neemt in overweging – met overeenstemming met de licentie verstrekker – de mogelijkheden om onderbroken series voort te zetten. Niets is momenteel vastgelegd.

Tot slot: als deel van het team RW zijn wij zeer verheugd dat we weer aan de slag kunnen. Nieuwe titels worden inmiddels vertaald, er wordt gewerkt aan een nieuwe website en weten in de nieuwe manager Fabrizio Savorani een stabiele factor waardoor de contacten tussen alle betrokken partijen zijn aangescherpt. De informatievoorziening naar de markt zal worden geoptimaliseerd, door middel van de website en social media, zodat altijd duidelijk zal zijn welke uitgaven al zijn verschenen, welke nog gaan verschijnen en wanneer dat gebeurt.