DE HERKOMST VAN WONDER WOMAN

Het eiland Themyscira is een paradijs. Ver weg van onze mannenwereld leiden de Amazones een leven van fysieke, intellectuele en emotionele perfectie… en isolatie. Want hoewel ze zijn gezegend door de goden van de Olympus, zullen ze de wereld buiten hun eigen eiland nooit kennen.

Wanneer een vliegtuig afkomstig uit een andere beschaving neerstort op het eiland van de Amazones, verandert hun leven voorgoed. Prinses Diana heeft nooit iets anders gekend dan de zuivere lucht van het eiland, haar vrienden, haar onderwijzers en haar moeder. Deze glimp van een andere wereld maakt iets in haar los. De planeet schreeuwt om hulp. De wereld wil door haar worden beschermd. En de goden willen dat ze faalt. Maar Diana van Themyscira is uitverkoren door het lot. Ze is een vrouw met een doel. Een vrouw met zelfvertrouwen en kracht. Een Wonder Woman…

WONDER WOMAN: JAAR één bundelt de eerste zeven hoofdstukken van de nieuwe serie van schrijver Greg Rucka en tekenaar Nicola Scott, waarin de herkomst van Wonder Woman en enkele van haar aartsvijanden is opgetekend.